nieuws

Bibliotheek Kampen neemt lezers mee naar moordplek

Bibliotheek in Kampen
Bibliotheek in Kampen
Wie een extra dimensie wil toevoegen aan een spannend boek, krijgt eind deze maand de kans bij de bibliotheek in Kampen. De bibliotheek organiseert tijdens de Maand van het Spannende Boek een excursie naar een moordplek.
Misdaadauteur Jacob Vis neemt een groep lezers mee naar de plaats delict in het Abbertbos tussen Dronten en Kampen waar in 2002 het lichaam werd gevonden van Pim Overzier. De 37-jarige Overzier was op 4 december 2001 niet teruggekeerd van een blind-date. Enkele maanden later werd zijn lichaam gevonden in een ondiep graf, omlijst door rechtopstaande takken.

Vragen bij de moord

Voor de moord is iemand veroordeeld tot 20 jaar cel. Maar na de veroordeling rezen er twijfels. Kon deze man de moord wel in zijn eentje hebben gepleegd? Had hij er überhaupt iets mee te maken? En ging het wel om moord of stierf Overzier een natuurlijke dood? Misdaadauteur Jacob Vis schreef er een boek over en noemt het een grote gerechtelijke dwaling.
De bibliotheek in Kampen heeft nu in het kader van de Maand van het Spannende Boek een excursie georganiseerd met de schrijver. Na een bijeenkomst in de bieb in Kampen worden lezers meegenomen naar de plaats delict. Ze krijgen een korte briefing van de schrijver en worden daarna uitgenodigd om een oordeel te vormen over de zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.