nieuws

Damwanden voor fietsenstalling geplaatst bij station Deventer

De toekomstige fietsenstalling in Deventer
De toekomstige fietsenstalling in Deventer
In opdracht van ProRail wordt deze week een start gemaakt met het plaatsen van damwanden voor een nieuwe onbewaakte fietsenstalling bij het station in Deventer. Het werk gebeurt in fases om het station bereikbaar te houden en de overlast voor reizigers te beperken.
Eerst worden de damwanden op de plek van de toekomstige hellingbaan in de grond gedrukt, zodat de aannemer een tijdelijke brug kan bouwen naar de Leeuwenbruggarage. Na enkele dagen verplaatst de aannemer de ‘damwandstelling’ dichter bij het stationsgebouw om ook daar damwanden in de grond aan te brengen. Het werkterrein wordt met hekken afgezet, waardoor looproutes voor reizigers veranderen. Waar nodig zal ProRail verkeersregelaars inzetten.

Tijdelijke fietsenstalling bij Leeuwenbrug

Op dit moment kunnen treinreizigers in Deventer voor onbewaakte stalling van hun fiets onder andere terecht bij een tijdelijke voorziening op de gedempte gracht voor de Leeuwenbrug. Hier is ruimte voor 1200 fietsen. Ook staat hier een zogeheten OV-fietsbox met 36 OV-fietsen.
De tijdelijke stalling op deze plek is beschikbaar totdat de nieuwe ondergrondse fietsenstalling klaar is, naar verwachting in het voorjaar van 2016. De gemeente Deventer en ProRail investeren samen in totaal 9,1 miljoen euro in de nieuwe fietsvoorziening.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.