nieuws

Laagste aantal faillissementen in Overijssel sinds januari 2012

Failliet
Failliet
Het aantal faillissementen in Overijssel is afgelopen maand gedaald tot het laagste aantal sinds januari 2012. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het gecorrigeerde cijfer voor Overijssel -het zogenoemde driemaandsgemiddelde- is gedaald tot 80 faillissementen in april.
Na het negatieve recordjaar 2013, lijken bedrijven en instellingen in Overijssel nu eindelijk wat lucht te krijgen. Maar ook voor de 'gewone man' gloort er hoop. In maart dook het aantal Overijsselaars dat failliet ging aan privéschulden voor het eerst in jaren onder 20, en ook in april bleef het daaronder, waardoor je mag hopen dat die afname bestendig blijkt.
De exacte faillissementscijfers per maand worden namelijk sterk beïnvloed door toevallige factoren, zoals hoeveel dagen of dagdelen in een maand door de rechtbank worden uitgetrokken om de faillissementen af te handelen. Daarom moeten deze aantallen worden gecorrigeerd naar het gemiddelde over de laatste drie maanden.
Ook in de tweede helft van vorig jaar, kwam het gecorrigeerde aantal faillissementen twee keer in de buurt van de tachtig per maand, maar 81 was het laagste. De aantallen schommelen overduidelijk, maar de trend is overduidelijk wel gunstig voor Overijssel.
Door: Jody Ummels
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.