nieuws

Politie: geen signalen dat verdachte man Steenwijk vrouw wilde neersteken

Politie op de lokatie in Steenwijk
Politie op de lokatie in Steenwijk
Met de 33-jarige man uit Steenwijk die zondagmorgen vroeg zijn vrouw neerstak, is zaterdagavond op het politiebureau urenlang gesproken door politie en hulpverleners. Toen hij daarna een huisverbod kreeg opgelegd, was er geen enkel signaal meer dat hij 'iets in de richting van geweld' wilde ondernemen.
Iedereen was 'verbaasd en ontsteld' dat hij dat toch heeft gedaan. Dat zei een woordvoerder van de politie maandag over het drama dat zich aan de Burgemeester Voetelinkstraat in Steenwijk heeft afgespeeld.
Na het gesprek met de man is de politie bij zijn 33-jarige vrouw in haar woning geweest om de zaak te bespreken. Niemand verwachtte dat de man daar ook weer in de buurt zou zijn, zegt de politie. "Hij wist zelf een logeeradres. Als hij daar niet terecht kon, zou hij terugkomen bij de politie, die dan een andere opvangplek voor hem zou hebben. Hij leek volledig achter die afspraak te staan", aldus de politiewoordvoerder maandag.
Nadat de politie rond middernacht de woning van de vrouw verliet, drong de Steenwijker daar binnen en stak zijn vrouw neer. Ze raakte zo ernstig gewond, dat ze enkele uren later in het ziekenhuis overleed.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.