nieuws

Gerard Sanderink geeft miljoenen weg: "Bezit is maar een beperkt begrip"

De Twentse multimiljonair Gerard Sanderink heeft voor het eerst een uitgebreid interview gegeven waarin hij vertelt waarom hij al zijn geld weggeeft.
De steenrijke ondernemer kondigde een paar weken geleden aan zijn fortuin na te laten aan de regio Twente. In een uitgebreid interview met RTV Oost zegt Sanderink daarover: "Bezit is aardig, maar het is uiteindelijk een heel beperkt begrip. Ik heb wel eens een bedrijf verkocht met twintig miljoen op de bank, maar dat zegt me niets." Het vermogen van Sanderink wordt geschat op 455 miljoen euro.

Studiebeurzen en een technologiecentrum

Met zijn geld wil Sanderink in eerste instantie het voortbestaan van zijn bedrijven veilig stellen. Het gaat om onder meer ICT-bedrijf Centric en de bouwbedrijven Strukton en Oranjewoud. Een gedeelte van de winst die de bedrijven in de toekomst zullen maken gaat naar studiebeurzen voor kinderen uit kansarme gezinnen en een technologiecentrum in Enschede. De verwachting is dat er zo'n tien miljoen euro per jaar naar het goede doel gaat.
"Er zit altijd een wederkerigheid in mijn gedachten", zegt Sanderink over zijn plannen. "Ik wil als ik in de moeilijkheden kom ook graag geholpen worden, dus ik ga er vanuit dat je anderen die in de moeilijkheden komen ook helpt." De ondernemer noemt paus Fransiscus een inspirerend voorbeeld. Sanderink staat er om bekend dat hij erg eenvoudig leeft. Zijn grootste hobby is wandelen: "dat kost niets."
Bekijk het interview in HD op Youtube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.