nieuws

Sander Boschker - FC Twente

Doelman Sander Boschker van FC Twente is vandaag te gast in En Dan Nog Even Dit. De keeper uit Lichtenvoorde, die al sinds jaar en dag in Hengelo woont, is in de studio aan de vooravond van zijn afscheidswedstrijd. We staan stil bij een indrukwekkende keeperscarriére van een kwart eeuw.
Op dinsdag 20 mei komt er officieel een einde aan de indrukwekkende voetballoopbaan van Sander Boschker. Die avond doet de 43-jarige goalie nog één keer zijn keepershandschoenen aan en sluit hij in stijl af. Voor deze wedstrijd zijn diverse prominenten uit de voetbalwereld opgetrommeld.
Sander Boschker is inmiddels 43 jaar en speelde maar liefst 696 officiële wedstrijden voor zijn club FC Twente. In 2001 was hij dé grote man in de bekerfinale tegen PSV, toen hij drie strafschoppen stopte. In de nadagen van zijn carrière werd hij nog kampioen van Nederland in 2010. Het jaar waarin hij ook werd opgenomen in de WK-selectie. Met Oranje was hij er als reservedoelman bij toen de finale in Johannesburg tegen Spanje, nipt werd verloren.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.