nieuws

Rechter akkoord met afbouw productie AkzoNobel in Deventer

AkzoNobel Deventer
AkzoNobel Deventer
De Ondernemingskamer heeft AkzoNobel groen licht gegeven voor het stoppen van de productie in Deventer. Dat meldt AkzoNobel dinsdag. Het bedijf verwacht binnen enkele weken mee te kunnen delen op welke momenten de betrokken werknemers boventallig worden.
De rechter vond dat het bedrijf in de adviesaanvraag richting de ondernemingsraad meer aandacht had moeten geven aan de verwachte gevolgen voor de werknemers. Dat punt is nu opgelost door het akkoord over een sociaal plan, aldus AkzoNobel.

Productie naar België, de VS en China

AkzoNobel besloot eerder om de productie van zogenoemde organische peroxiden in Deventer tot 2016 af te bouwen. De productie voor Europa wordt geconcentreerd in het Belgische Mons, terwijl enkele andere activiteiten worden overgebracht naar de VS en China. Tegen het besluit was door de ondernemingsraad bezwaar gemaakt bij de Ondernemingskamer. De ondernemingsraad had zonder succes een alternatief plan ingediend.
Volgens AkzoNobel deelt de rechter de argumenten en de voorbereiding van AkzoNobel die tot het besluit hebben geleid. Inmiddels heeft een derde van de medewerkers, die door het beëindigen van de productie in Deventer
hun baan zullen verliezen, een andere betrekking binnen of buiten AkzoNobel gevonden. De overige 138 medewerkers worden in de periode tot eind 2016 begeleid bij het zoeken naar een andere baan.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.