nieuws

Eis: cel voor ontucht op zorgboerderij in Ambt Delden

Eis: twee jaar voor ontucht op zorgboerderij
Eis: twee jaar voor ontucht op zorgboerderij
Voor de rechtbank in Almelo is twee jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen ene inmiddels 21-jarige man uit Delden. De man wordt verdacht van ontucht met drie kinderen in de zorgboerderij van zijn ouders in Ambt Delden.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de licht zwakzinnige man sinds zijn 18de verjaardag twee jaar lang ontucht gehad met drie jongens in de leeftijd van 9 tot 14 jaar. De kinderen waren door hun ouders toevertrouwd aan de goede zorgen van de zorgboerderij en daar tilt het Openbaar Ministerie zwaar aan.
De zaak kwam aan het licht toen ouders van een kind in augustus vorig jaar aangifte deden van ontucht. Uit politieonderzoek bleek dat er meer slachtoffers waren. De zoon van de eigenaren van de zorgboerderij is daarop aangehouden en is sindsdien niet meer welkom op de zorgboerderij.

Veel berouw

De officier van justitie heeft nu geëist dat hij een officieel terreinverbod krijgt. Volgens zijn advocaat had de man zelf al besloten dat hij daar niet meer moet komen. "Hij heeft veel berouw en erg veel spijt van wat hij heeft gedaan", aldus advocaat Ruarus.
Ruarus vindt de strafeis buitensporig hoog. Hij begrijpt dat de officier van Justitie zwaar tilt aan ontucht op een zorgboerderij maar meent ook dat de officier van justitie hoog inzet omdat de kwestie de gemoederen flink heeft beziggehouden. Zo belegde de burgemeester van Hof van Twente een informatieavond voor bezorgde ouders.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.