nieuws

Raad Almelo buigt zich over drie plannen voor herontwikkeling huidig stadhuis

Stadhuis Almelo
Stadhuis Almelo
Drie partijen hebben bij de gemeente Almelo plannen ingediend voor de herontwikkeling van het huidige stadhuis. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders.
Twee van de plannen richten zich op hergebruik van het huidige gebouw. Een derde plan omvat sloop van het stadhuis, waarna er een woonzorgcomplex op de vrijgekomen locatie moet verrijzen. De gemeenteraad in Almelo buigt zich binnenkort over de plannen.

Twee plannen voor hergebruik

Het huidige stadhuis komt straks leeg te staan door de bouw van een nieuw stadhuis. Als het aan Stad en Ommeland ligt, komt er een City Campus in het bestaande stadhuis. Daarbij komen er naast woningen ook horeca-, cultuur- en sportvoorzieningen in het pand. Stad en Ommeland wil het pand kopen voor 525.000 euro.
Ook de Coöperatie Hergebruik Gebouwen wil het pand hergebruiken door het gebouw meerdere woon- en werkfuncties te geven. De betrokken opdrachtgever is bereid om het stadhuis aan te kopen voor 500.000 euro.

Nieuw woonzorgcomplex

De ontwikkelingscombinatie Almelo 2010 en Trivium Meulenbelt Zorg wil het pand graag slopen om een nieuw woonzorgcomplex te bouwen, dat plek moet bieden aan 80 tot 120 ouderen. De combinatie is bereid om het pand te kopen voor 1,2 miljoen euro, waarbij zij garant staat voor een maximale sloopprijs van 375.000 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.