nieuws

Provinciale politiek is vertrouwen in luchthaven Twente kwijt

Een groot aantal provinciale politici denkt niet dat het nog goed komt met luchthaven Twente. Zelfs fractievoorzitter Martin Reesink van het CDA, tot voor kort voorstander van de luchthaven, zegt alle vertrouwen kwijt te zijn.
Vandaag vergaderden Provinciale Staten over het onderwerp. Het is opmerkelijk dat zelfs een grote coalitiepartij als het CDA maar ook de VVD inmiddels openlijk twijfelen over de plannen voor het vliegveld bij Enschede. Fractievoorzitter Martin Reesink zei tijdens de vergadering: "Als het niet kan, dan moeten we een ander plan uit de kast trekken."
De verrassende ommezwaai van de coalitiepartijen komt omdat dit weekend bekend is de geworden dat de ontwikkeling van de luchthaven ernstige vertraging heeft opgelopen. Dat komt omdat er onduidelijkheid is over de kap van bomen rond het vliegveldterrein en het feit dat een Europese staatssteuntoets langer op zich laat wachten.
De PVV is de enige partij die nog niet wil nog niet opgeven. "We moeten geen slappe knieën krijgen en gewoon doorgaan", aldus Statenlid Gerrit Jansen. Alle politieke partijen zijn erg teleurgesteld over de vertraging. VVD-fractievoorzitter Herman Pieper gaf zelfs aan binnensmonds gevloekt te hebben toen hij het hoorde. Zijn vloek 'begon met een s en eindigde op een t', zo liet hij weten.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.