nieuws

Zoekactie Holtenbroek Zwolle was vanwege sigarettendieven

Aanhouding
Aanhouding
De grote zoekactie in Holtenbroek van gisteren was om een sigarettendief aan te houden. Gisterochtend werd aan de Palestrinalaan in Zwolle al een 19-jarige man uit Almere opgepakt voor de sigarettenroof, een tweede verdachte wist te ontkomen waarop de politie een zoekactie begon.
In de nacht van maandag op dinsdag werd er bij een supermarkt aan de Wade ingebroken. Daarbij werd een glazen pui geforceerd. Getuigen zagen hoe twee mensen met een grote hoeveelheid rookwaren op een scooter wegvluchtten. De politie werd gealarmeerd, maar het duo werd 's nachts niet gevonden. 

Twee grote tassen met rookwaren

Dinsdagochtend rond elf uur zag een surveillerende agent twee mannen op de Palestrinalaan staan. Het duo was in het bezit van twee grote tassen met rookwaren. De agent legde een link met de inbraak van de afgelopen nacht en wilde het tweetal controleren. De mannen probeerden te vluchten en renden weg.

De 19-jarige man uit Almere kon direct door de politieagent worden aangehouden, de andere man wist te ontkomen. Er is in de daarop volgende uren in de wijk zonder succes gezocht naar de verdachte. De politie doet verder onderzoek naar de identiteit van de man.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.