nieuws

Vlag nog niet in top bij tegenstanders Luchthaven Twente

De Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente, VOLT-Twente, wil niet te vroeg juichen nu de gemeente Enschede en de provincie niet meer lijken te geloven in doorstart van het vliegveld. De actieclub houdt rekening met een onverwachte wending in het dossier.
VOLT-Twente verzet zich al jaren tegen de heropening van de luchthaven. Voorzitter Graas dacht twee jaar geleden dat de strijd gestreden was toen bleek dat geen enkele partij geïnteresseerd was in de exploitatie van de luchthaven. Maar tot zijn verbazing lag een aantal weken later ineens een overeenkomst met ondernemer Dik Wessels op tafel.
De vereniging VOLT-Twente vindt dat wel dat de betrokken partijen moeten durven erkennen dat het einde verhaal is. Volgens Graas is vanmorgen bij de Provinciale Staten in Zwolle duidelijk gezegd dat Brussel niet akkoord gaat. Hij vindt het dan ook vreemd dat de nieuwe coalitie van de gemeente Enschede nog tot 1 september wil wachten op een besluit uit Brussel, voordat er een streep doorheen gaat. "Terwijl dat nu al bekend is", zegt hij.]
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.