nieuws

Nieuw college en plannen van coalitie van Dalfsen bekend

College Dalfsen bekend
College Dalfsen bekend
In Dalfsen is vanmiddag het nieuwe college bekend gemaakt.
De twee huidige wethouders Agricola van Gemeentebelangen en Von Martels van het CDA behouden hun portefeuilles. Dat zijn respectievelijk Ruimte en Welzijn. Raadslid Van Leeuwen van Gemeentebelangen wordt wethouder financiën. Hij volgt daarmee wethouder Goldsteen op die vrijdagmiddag afscheid neemt. Van Leeuwen ziet het als zijn belangrijkste taak om de goede financiële situatie van de gemeente te handhaven. Ook gaat hij hard werken om de veiligheid op de N 377 te verbeteren. Hij is in navolging van Goldsteen niet gelukkig met de gang van zaken over de weg. De wethouders worden maandagavond tijdens de raadsvergadering geïnstalleerd.

'Geen vechthuwelijk'

De coalitie van Gemeentebelangen en CDA heeft een ruime meerderheid met vijftien van de 21 zetels in de gemeenteraad van Dalfsen. De fractievoorzitters Ramaker van Gemeentebelangen en Uitslag van het CDA presenteerden tegelijk met de beoogde wethouders ook het coalitieakkoord. Ramaker: “We hebben er twee maanden over gedaan, maar dat betekent niet dat het een vechthuwelijk is. We beginnen in harmonie.”
De partijen willen een frictiefonds van 1.7 miljoen euro om de tegenvallers op te vangen, een kansenpot van 10.000 euro voor het realiseren van nieuwe ideeën van buurten, het beter benutten van de Vecht voor recreatie en toerisme, overal gratis parkeren en de aanpak van freeriders, middenstanders die zonder lidmaatschap meeliften op de activiteiten van middenstandsverenigingen. Ramaker: "Iedereen moet zich bij een middenstandsvereniging aansluiten."

In najaar duidelijkheid Rechterensedijk

De zwembaden in de kernen blijven en over de Rechterensedijk zeggen de coalitiegenoten: "Als mensen ideeën hebben dan horen wij die graag." Ze willen in het najaar duidelijk hebben wat er moet gebeuren met de veiligheid op de Rechterensedijk.
Uit de volksraadpleging tijdens de verkiezingen werd duidelijk dat de inwoners het niet eens zijn met de kap van de bomen langs de weg. De politiek heeft de inwoners daarop uitgenodigd met alternatieven te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.