nieuws

Biografie Sander Boschker gepresenteerd bij FC Twente

De biografie van FC Twente-keeper Sander Boschker is vanavond gepresenteerd in het spelershome van de Enschedese eredivisieclub.
Het boek is geschreven door de Hengelose journalist Gijs Eijsink die Boschker laat verhalen over de hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière. Bij de presentatie waren diverse voetbalprominenten aanwezig die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loopbaan van Boschker. Zo waren de coaches Fred Rutten en Theo Vonk aanwezig en ook was huidig ploeggenoot Wout Brama bij de presentatie.

Succes kwam op latere leeftijd

De doelman begon zijn lange loopbaan bij Longa'30 in Lichtenvoorde en kwam aan het einde van de jaren tachtig vanuit de jeugd van FC Twente naar de eerste selectie. De nu 43-jarige Boschker speelde in totaal 696 officiële wedstrijden in FC Twente 1 waar hij op een seizoen na, zijn gehele betaald voetballoopbaan verbleef. In het seizoen 2003/2004 was hij een seizoen reservedoelman bij Ajax. Hij won met FC Twente in 2001 de beker toen hij in de penaltyserie tegen PSV drie strafschoppen stopte. In 2010 werd hij kampioen van Nederland en mocht hij mee naar het WK in Zuid Afrika waar hij als reservegoalie met Oranje de finale haalde.

Elftal aan Boschker-kenners aan het woord

In de biografie die 160 pagina's telt worden ook columnisten zoals de Haaksbergse FC Twente-watcher Leon ten Voorde die ook het Nederlands Elftal volgt en Nu-sportcolumnnist Remco Regterschot aan het woord gelaten. Keeper Hans van Breukelen heeft meegewerkt aan het boek en ook FC Twente-voorzitter Joop Munsterman heeft een bijdrage aan het boek geleverd.
Dinsdag 20 mei wordt de afscheidswedstrijd van Boscker gespeeld in de Grolsch Veste. Voor het stadion wordt dan ook een standbeeld onthuld.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.