nieuws

Smeulende houtsnippers in afzuiging bedrijf Hengevelde onder controle

De brandweer heeft sinds middernacht de smeulende brand bij een kozijnenfabriek in Hengevelde onder controle. Smeulende houtsnippers in de afzuiginstallatie bleken lastig te doven. De brand brak rond acht uur donderdagavond uit.
In eerste instantie dachten medewerkers dat de brand in de afzuiginstallatie snel onder controle was. Later werd toch flink opgeschaald door de brandweer omdat niet duidelijk was waar de brandende en smeulende houtsnippers zich bevonden. Rond middernacht was de brand dus onder controle. Toch blijft de hele nacht brandweer aanwezig voor de zekerheid. Vrijdagochtend wordt de afzuiginstallatie gecontroleerd en onder toezicht van de brandweer opnieuw opgestart.

Een lastige klus

Het houtmot uit de leidingen blazen bleek niet mogelijk omdat dan de brand juist heviger wordt. Stof, houtmot en vuur levert een explosierisico op. "Maar van zo'n risico is nu nog geen sprake", liet een woordvoerder donderdagavond rond tien uur weten. Ook met water is de smeulende houtmot lastig te bestrijden, omdat het bovenste laagje dan een soort pap wordt, terwijl het eronder blijft smeulen.
Het getroffen bedrijf is Hebo Kozijnen en is gevestigd aan de Eeftinkstraat. Hebo maakt en verkoopt houten en kunststof kozijnen. Niemand raakte gewond.
Bekijk de video in HD op YouTube
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.