nieuws

GP-wegracers naar Tubbergen

Marcel Ankoné, André Stamsnijder, Hennie Boerman, Aalt Toersen en Gerard van de Wal, wie kent ze niet? Regionale grootheden wanneer je het hebt over Grand Prix-wegracers. Helden uit de jaren 70 en 80 die 9 juni naar Tubbergen komen voor de Classic GP-parade.
De Classic GP Parade is een nieuw onderdeel van de Historische Motorraces Tubbergen en een initiatief van voormalig GP-coureur Rob Filart uit Manderveen en voormalig raceteameigenaar Rob Vennegoor uit Rossum. Naast de klassieke motoren en coureurs dus ook meer aandacht voor de wat jongere en meer herkenbare racers, tijdens het evenement.
'Oud-coureurs als Wil Hartog, Theo Bult en Boet van Dulmen verschijnen nog weleens op klassieke races en meetings, zoals de Classic TT. Maar jongens als Willem Zoet en Leon van der Heijden zijn na beïndiging van hun carriére, nooit meer op hun motor bij een evenement geweest. En nu komen ze naar Tubbergen', aldus Rob Vennegoor. Ze krijgen tijdens de Historische Motorraces op het industrieterrein in Tubbergen gezelschap van de grote namen maar ook van Mile Pajic, Hans Koopman en natuurlijk de regionale beroemdheden.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.