nieuws

Aantal vacatures in Overijssel nog steeds niet gestegen

Vacatures
Vacatures
De banenmarkt in Overijssel lijkt muurvast te zitten. Voor de tweede maand op rij is het aantal vacatures in de provincie niet of nauwelijks veranderd, blijkt uit een inventarisatie van RTV Oost.
In heel Nederland spreekt het CBS van een 'toenemende dynamiek van de arbeidsmarkt', maar daar is hier nog niet veel van te merken. Al twee maanden op rij zit er geen beweging in de Overijsselse vacature-index, die wordt samengesteld door te kijken naar het regionale aanbod op alle grote landelijke vacaturewebsites.
In februari van dit jaar was er voor het eerst sinds lang weer eens sprake van een lichte stijging in Overijssel, maar daarna stokte de boel om sindsdien niet wezenlijk te veranderen. En aangezien het de maanden ervoor bepaald nog niet best ging, kan de vlag dus nog zeker niet worden uitgehangen. Hooguit zou je het positief kunnen noemen dat het in ieder geval niet slechter is geworden sindsdien.
Zwolle bijvoorbeeld: de vacature-index voor de hoofdstad was in april nog 3 procent hoger dan een maand eerder, maar is nu weer 7 procent lager dan in april. Enschede: eerst 6 procent omhoog, nu 2,6 omlaag. Deventer: 18 omlaag vorige maand, nu 7,6 omhoog. Allemaal kleine schommelingen die maar één ding betekenen: er zit nog geen muziek in.

Vacature-index Overijssel op 14 mei 2014

Zwolle 308,4 (-7,0% tov 14 april)
Enschede 186,1 (-2,6%)
Hengelo 135,8 (-4,8%)
Deventer 125,5 (+7,6%)
Almelo 88,5 (-0,14%)
Kampen 30,8 (+13,6%)
Totaal 875,0 (-2,53%)
Notabene: Door een verbetering van de samenstelling van de index, zijn de waarden niet te vergelijken met die bij eerdere publicaties. De beschreven veranderingen in deze tabel en tekst zijn hiervoor wél gecorrigeerd.
Door: Jody Ummels
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.