nieuws

Geen luchthaven: vlag uit in straat Oldenzaal

In de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal is de vlag uitgestoken. Reden is het zo goed als zeker niet doorgaan van de Luchthaven Twente.
Nu de steun in de provincie er niet meer is en het nieuwe college van burgemeester en wethouders in Enschede onhaalbare eisen heeft gesteld, is de herstart van de luchthaven verder weg dan ooit.

VOLT wil nieuw plan en vertrek ADT

De Vereniging Omwonenden Luchthaven Twente, VOLT-Twente, vindt dat nu een alternatief plan moet worden uitgewerkt. Voorwaarde is daarbij wel dat het ADT, dat de herstart van de luchthaven tot nu toe heeft begeleid, plaats moet maken voor een andere groep.
VOLT-Twente vindt het belangrijk dat het gebied wordt beschouwd als één geheel met een integrale gebiedsontwikkeling, dat uitgaat van natuur en landschap met een goede plaats voor economische ontwikkeling. De invulling is voor VOLT-Twente flexibel en moet door de marktpartijen ingevuld worden.

Hart van Twente steunt VOLT

De stichting Hart van Twente staat volledig achter de mening van VOLT en ziet dit als de enige weg naar een nieuwe ontwikkeling voor het gebied. De voorzitter van Hart van Twente woont in de Burgemeester Wallerstraat.
 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.