nieuws

Staatssecretaris Mansveld bezoekt succesvolle vakschool NedTrain in Zwolle

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag een bezoek gebracht aan de succesvolle vakopleiding van het ROC Twente en NedTrain. De opleiding ging twee jaar geleden onder de naam Techniek Fabriek van start. Er worden jaarlijks ongeveer 50 leerlingen opgeleid tot treinmonteur. Daarvoor heeft het bedrijf twee leer-werk locaties ingericht, één in Zwolle en één in Amsterdam.
De belangstelling onder techniekstudenten voor de opleiding is groot, maar de selectie is streng. Wie de opleiding wil volgen, moet eerst solliciteren bij NedTrain. Alleen de jongens en meisjes met de beste gouden handjes en een goede bedrijfsattitude worden aangenomen. Gedurende de opleiding krijgen ze al een salaris. Wie de studie succesvol afrondt, is zeker van een baan bij het NS-bedrijf.

Bedrijven moeten investeren in de toekomst

Volgens de staatssecretaris is de opleiding een prima voorbeeld voor andere bedrijven en onderwijsinstellingen hoe je in gezamenlijk overleg praktijkgericht onderwijs kan vormgeven. Bedrijven en onderwijsinstellingen moeten dan wel bereid zijn om te investeren in de toekomst.
De komende tien jaar pompt het NS-bedrijf meer dan een miljoen euro in de opleiding om jaarlijks 50 techniekstudenten klaar te stomen voor een baan als onderhoudsmonteur. Dat is nodig om de NS-treinen ook in de toekomst veilig over de Nederlandse spoorwegen te laten rijden.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.