nieuws

Provincie steunt plannen Sanderink met tien miljoen euro

De provincie gaat tien miljoen euro uitlenen aan miljonair Gerard Sanderink. Met het geld wordt een technologiecentrum in Enschede gebouwd.
Het technologiecentrum van de Stichting Gerard Sanderink zal in totaal 23 miljoen euro kosten en moet ruim driehonderd banen opleveren. De Twentse ondernemer had het onderzoekscentrum helemaal zelf kunnen bekostigen maar vindt de steun van de provincie erg belangrijk. "Ik heb geen overheidsgeld nodig en dat is me eerder wel eens verweten. Draagvlak is erg belangrijk."

Provincie is blij met plannen Sanderink

Gedeputeerde Theo Rietkerk hoefde niet lang na te denken toen hij het verzoek om financiële steun kreeg. "Ik vind het een fantastisch voorstel." Hij juicht het toe dat Sanderink tientallen miljoenen in Twente wil investeren. De provincie leent het geld tegen gunstige voorwaarden aan de stichting en verwacht het bedrag binnen een paar jaar terug te hebben.
Ook burgemeester Peter den Oudsten van Enschede is erg blij mee met de plannen van Sanderink. "Zo'n initiatief als dat van Sanderink kan onze doelstellingen extra inhoud geven." De miljonair wil zijn geld weggeven aan de regio Twente. "Als zo'n ondernemer leiding geeft aan het proces dan kunnen we daar alleen maar baat bij hebben."
Bekijk de reportage in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.