nieuws

IJzeren troon van Game of Thrones 2 juni in Enschede

IJzeren troon komt naar Enschede
IJzeren troon komt naar Enschede
De ijzeren troon van de populaire HBO-serie Game of Thrones staat op maandag 2 juni in Enschede. Fans van de serie kunnen zich dan op de troon laten fotograferen.
HBO Nederland heeft de fans laten kiezen waar de troon moet komen te staan. De meeste stemmen (30 procent) gingen naar Leeuwarden. Daar komt de troon het eerst te staan; op maandag 26 mei. Enschede haalde met 23 procent iets minder stemmen, maar genoeg om de veelbesproken troon toch nog op bezoek te krijgen. Ook Almere, Eindhoven, Goes, Lelystad, Maastricht, Rotterdam, Texel en Venlo waren in de race voor de troon. Deze steden trokken te weinig stemmen voor een bezoek. Gisteravond sloot de stemming.  

Carice van Houten en Michiel Huisman

Game of Thrones is een Amerikaanse fantasy-televisieserie, die sinds 17 april 2011 uitgezonden wordt op de televisiezender HBO. Centraal in de serie staat de strijd om het mythische continent Westeros. Naast Carice van Houten, die sinds het tweede seizoen te zien is als de rode priesteres Melisandre, is er in het vierde seizoen een belangrijke rol weggelegd voor Michiel Huisman.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.