nieuws

Jongetje uit Overdinkel zamelt geld in voor pruik voor buurmeisje met kanker

Sijbom met de zak vol flessen in de klas bij Ruben
Sijbom met de zak vol flessen in de klas bij Ruben
Dat zijn buurmeisje door kanker haar haren moet verliezen, vond hij heel zielig. En dus besloot de 8-jarige Ruben uit Overdinkel geld in te zamelen voor een mooie pruik. Inmiddels heeft hij al zo'n vierhonderd euro opgehaald.
Buurmeisje Jessie is al een aantal maanden ernstig ziek. Ze heeft kanker en ligt sinds een paar weken in het ziekenhuis in Groningen. Onlangs zijn ook haar haren eraf gehaald. Buurjongetje Ruben besloot niet machteloos toe te kijken en ging geld inzamelen. Want Jessie moest natuurlijk wel een prachtige pruik krijgen.

Lege flessen

En dus gaat Ruben al een aantal weken de huizen langs in Overdinkel om lege flessen op te halen. Dankzij het statiegeld heeft hij inmiddels al zo'n vierhonderd euro opgehaald. Ondertussen heeft een speciaalzaak in Amsterdam van het afgeknipte haar van Jessie iets speciaals gemaakt. Het is nog niet duidelijk of het ingezamelde geld van Ruben daarvoor gebruikt gaat worden of dat ze met dat geld iets anders voor Jessie doen.
Ook burgemeester Sijbom hoorde van het initiatief van Ruben en besloot hem te helpen. Vandaag verraste de burgemeester Ruben in groep vier met een zak vol lege flessen, als bijdrage.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.