nieuws

Nieuw college Zwolle maakt ambitieuze plannen bekend

Twee nieuwe en drie zittende wethouders in nieuwe college Zwolle
Twee nieuwe en drie zittende wethouders in nieuwe college Zwolle
In het nieuwe college van de gemeente Zwolle komen twee nieuwe wethouders en drie wethouders die dat nu ook al zijn. Voor de ChristenUnie komt Ed Anker nieuw in het college en voor D66 is Jan Brink de nieuwe wethouder.
Huidig wethouder Filip van As (ChristenUnie) krijgt deels een nieuwe portefeuille. Hij wordt verantwoordelijk voor onder meer verkeer, vervoer, duurzaamheid en de ontwikkeling van de binnenstad. Nelleke Vedelaar (PvdA) wordt verantwoordelijk voor zorg, WMO en sociale zaken. Wethouder René de Heer (VVD) blijft economie, toerisme en evenementen in zijn portefeuille houden. De nieuwe wethouder Ed Anker krijgt onder meer jeugdbeleid, ruimtelijke ordening en de spoorzone onder zijn hoede. Jan Brink waakt onder meer over de financiën, onderwijs en monumentenzorg.

Zorg dichtbij, extra banen en leegstand tegengaan

Zwolle gaat in de nieuwe collegeperiode inzetten op wijkteams die zorg dichtbij de Zwollenaren regelen. Verder moeten er duizend extra banen komen en zorgt de gemeente de komende vier jaar binnen de eigen organisatie voor 500 stageplaatsen. Het nieuwe college roept ook een leegstandsteam in het leven dat leegstand van kantoorpanden en winkels moet bestrijden.

Nieuwe plek voor de bieb

In het coalitieakkoord hebben de partijen de mogelijkheden onderzocht om de bibliotheek in de binnenstad te houden. Dat blijkt niet realistisch. De bieb verhuist nu naar de rand van de binnenstad, naar de Zeven Alleetjes.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.