nieuws

Veteraan uit Dalfsen op de motor naar Libanon

Dalfsenaar op motor naar Libanon
Dalfsenaar op motor naar Libanon
Dalfsenaar André Marsman is vandaag met een dienstkameraad begonnen aan een bijzondere reis: hij gaat op de motor naar Libanon. Terug naar de plek waar hij ruim dertig jaar geleden gestationeerd was.
Tegen Vechtdal Centraal zei Marsman: "Ik was hier 32 jaar geleden gestationeerd en het laat je nooit meer los, het lijkt wel of naarmate je ouder wordt, je de dingen herbeleeft en de drang om terug te keren steeds sterker wordt." En dat terugkeren is dus wat ze doen.
De komende zes weken reizen de twee mannen per motor via Duitsland, Tsjechië, Servië, Bulgarije en Griekenland naar Turkije. Daarna maken ze per boot de overtocht naar Tripoli (noord Libanon). In het land zakken ze af naar het zuiden om te gaan naar Yatar, de plaats waar de twee gelegerd waren.
Tijdens de reis worden ook een paar uitstapjes gemaakt, bijvoorbeeld naar het Zweeds Unifil Hospital, waar één van de twee vier weken lag na een ongeval. Ook bezoeken ze het graf van een zestienjarige jongen die in '82 voor de post van de militairen werd geliquideerd. Marsman en zijn dienstkameraad hebben nog altijd contact met de broers van de jongen.
Het is de bedoeling dat André Marsman en Henny Kesler op 29 juni weer terug in Nederland zijn, op Veteranendag. Dan willen ze aansluiten bij de motorveteranen die van Maastricht naar Den Haag reizen. Al met al legt de Dalfsenaar zo'n 10.000 kilometer af in de zes weken. Tijdens de reis houden de mannen ook een verslag bij op een website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.