nieuws

Ilse en Waylon veroveren ook Britse hitlijsten

Ilse DeLange en Waylon veroveren ook Britse hitlijsten
Ilse DeLange en Waylon veroveren ook Britse hitlijsten
Ilse DeLange en Waylon bestormen met hun songfestivalnummer Calm After The Storm de top 10 van de Britse hitlijsten. Het nummer van The Common Linnets, zoals het gelegenheidsduo zich noemt, komt deze week binnen op de negende plaats van de Official Singles Chart. Het is het hoogst genoteerde songfestivalliedje in de hitlijst.
De Oostenrijkse winnaar Conchita Wurst komt met het nummer Rise Like a Phoenix binnen op de 17e plaats in de Britse hitlijst. Molly, die namens het Verenigd Koninkrijk meedeed aan het songfestival, staat op de 23e plek in de charts.
Ook in Nederland en andere Europese landen scoort Calm After The Storm goed. Het album heeft in Nederland inmiddels de platina status bereikt. Dat wil zeggen dat er meer dan 50.000 exemplaren van zijn verkocht. Eerder deze week stond het nummer al in twaalf landen bovenaan de downloadlijsten, waaronder België, Denemarken en Ierland. Het album van The Common Linnets brak toen al alle verkooprecords volgens platenmaatschappij Universal Music.
DeLange en Waylon werden vorige week tweede op het Eurovisiesongfestival, de hoogste Nederlandse notering sinds Teach-In het liedjesfestijn won in 1975.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.