nieuws

Standbeeld Sander Boschker onthuld bij FC Twente

Sander Boschker staat nu in een standbeeld vereeuwigd voor de hoofdingang van De Grolsch Veste. De doelman van FC Twente, die vanavond zijn afscheidswedstrijd speelt, heeft een plek gekregen naast het beeld van clubtopscorer Blaise Nkufo.
De 42-jarige Boschker wordt daarmee gewaardeerd voor zijn jarenlange inzet voor de club, waarvoor hij in 25 jaar tot 562 duels in de eredivisie kwam. Een absoluut record voor één club in Nederland. In 2009 pakte een groep enthousiaste supporters het idee op om voor clubhelden een standbeeld te realiseren bij De Grolsch Veste. Dat plan leidde een jaar later tot de onthulling van het standbeeld van topscorer aller tijden Blaise Nkufo. Het standbeeld van Boschker lag al klaar.

Succesvolle loopbaan

Boschker maakte zijn debuut in 1989 voor FC Twente tegen Haarlem. Bij de club uit Enschede maakte hij veel hoogte- en dieptepunten mee. Prijzen won de doelman ook: hij greep twee keer de beker, won het landskampioenschap en de Johan Cruijff Schaal (2x). Boschker maakte ook deel uit van de selectie van het Nederlands elftal tijdens het WK 2010. Collega's uit het verleden roemden vanavond zijn karakter. Volgens velen was Boschker een voorbeeld voor veel profs in de voetbalwereld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.