nieuws

Nog steeds geen duidelijkheid over oorzaak olielekkage Amtsvenn

Weggelekte gasolie
Weggelekte gasolie
Het onderzoek naar de olielekkage in het Duitse natuurgebied Amtsvenn, vlakbij Gronau en Epe, levert nog steeds weinig duidelijkheid op over de oorzaak. Bij het onderzoek naar de verticale leiding is inmiddels een diepte bereikt van 263 meter. Dat meldt de Veiligheidsregio Twente op haar website.
Op een diepte tussen 180 en 190 meter werd een oliegeur geroken, maar in de genomen monsters zijn geen sporen van olie gevonden. In het grondwater zijn op bijna 30 verschillende locaties metingen uitgevoerd maar ook daar zijn geen sporen van olie gevonden. Bij het onderzoeken van het oppervlaktewater werd op 1 plek een mogelijke verontreiniging gevonden.
Vorige maand bleek dat olie die is opgeslagen in lege zoutholtes in het natuurgebied in de grond terechtgekomen was. Een aantal koeien dronk vervuild water en moest worden afgemaakt. Sindsdien wordt onderzocht wat de oorzaak van de lekkage is. Inmiddels is ruim 6.000 ton grond afgegraven en bijna 3.000m3 olie-water opgeruimd. Er wordt een damwand in het grondwaterafstroomgebied aangelegd van ruim 1,5 kilometer. Daarvan is inmiddels 860 meter klaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.