nieuws

Inwoners Zwolle en gemeente werken aan oplossing geluidsoverlast Boels

Gemeente Zwolle neemt klachten nu serieus
Gemeente Zwolle neemt klachten nu serieus
Bewoners van de wijk Westenholte in Zwolle gaan opnieuw in overleg met de gemeente om een oplossing te vinden voor de geluidsoverlast die door verhuurbedrijf Boels wordt veroorzaakt. "We zijn blij dat zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders onze klachten nu eindelijk serieus nemen", aldus een woordvoerder van buurtbewoners.
Al een aantal jaren klagen de buurtbewoners over geluidsoverlast door machines van Boels. Bij het distributiepunt van Boels worden machines onder meer schoongemaakt en getest. Dat veroorzaakt, net als gepiep van zware bouwmachines, veel overlast voor de omgeving. Inmiddels zijn de buurtbewoners al weer ruim twee jaar met de gemeente in de slag om tot een oplossing te komen. Lang leek het er op dat de zaak door middel van juridische stappen opgelost zou moeten worden, maar dat lijkt inmiddels weer ver weg.

"Niet bedrijf, maar lawaai moet weg"

De gemeente had eerder al een akoestisch rapport waar volgens de buurtbewoners niets mee gedaan werd. Zij voelden zich daardoor niet serieus genomen. "Het gaat ons er niet om dat het bedrijf weg gaat, maar dat er een oplossing komt voor de geluidsoverlast", aldus een woordvoerder.

Eindelijk schot in de zaak

Vorige week vond een overleg plaats tussen de bewoners en de acht gemeenteraadsfracties en daarnaast liet de gemeentesecretaris weten dat twee wethouders zich over het dossier gaan buigen. Voor de buurtbewoners lijkt er dus eindelijk schot in de zaak te komen. "We gaan opnieuw om tafel om een oplossing te vinden voor het probleem. Wanneer dat is weten we nog niet, dat wachten we af. Maar we zijn blij met de positieve ontwikkelingen".
De bewoners hebben verder een open brief gestuurd naar burgemeester Henk Jan Meijer en de eigenaar van Boels met de oproep samen tot een oplossing te komen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.