nieuws

Inzamelingsactie in Twente voor slachtoffers overstromingen Bosnië

Inzameling bij moskee Atjehstraat in Enschede
Inzameling bij moskee Atjehstraat in Enschede
De Bosnisch Islamistische organisatie ICC Hajr heeft de afgelopen dagen in verschillende plaatsen in Twente voedsel en spullen ingezameld voor de slachtoffers van de overstromingen in Bosnië. Morgen vertrekt een vrachtwagen naar de plaatsen Tuzla en Zenice.
Door aanhoudende regen zijn in delen van Servie en Bosnie overstromingen ontstaan, de zwaarste in lange tijd. Inmiddels zijn tientallen mensen om het leven gekomen en duizenden mensen hebben hun huizen moeten verlaten. Het is inmiddels gestopt met regenen, maar het zal nog een tijd duren voordat het waterpeil weer is gezakt.
In Enschede, Haaksbergen, Overdinkel en Oldenzaal konden de afgelopen dagen voedsel en spullen worden ingeleverd. Vanavond wordt bij de moskee aan de Atjehstraat in Enschede nog ingezameld. Morgen vertrekt de eerste vrachtwagen met spullen, maar de organisatie is nog niet klaar met inzamelen. Vooral houdbare etenswaren, kleding, handdoeken en hygiënische spullen zoals tandenborstels zijn welkom.
Ook de rest van de week kunnen mensen hun spullen inleveren bij de moskee in Enschede. Het is de bedoeling dat volgende week opnieuw een vrachtwagen vol hulpmiddelen naar het rampgebied vertrekt.
Ook in andere delen van Overijssel worden goederen ingezameld voor slachtoffers. Zo zijn zo'n 30 vrijwilligers in Deventer hard aan het werk om 5000 kilo aan goederen in te pakken zodat ze woensdag vervoerd kunnen worden naar het rampgebied.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.