nieuws

KNMI waarschuwt voor onweer met ook kans op hagel

Kans op onweer in de namiddag
Kans op onweer in de namiddag
Het wordt vandaag opnieuw een zomerse dag, maar tegelijkertijd is er een waarschuwing voor onweer. Het KNMI heeft vanwege het naderende onweer voor het hele land waarschuwingscode geel (gevaarlijk weer) afgegeven.Â
Volgens het weerinstituut kunnen later in de middag verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien voorkomen. Ook kan er hagel vallen. In de avond krijgt vooral het westen van het land te maken met stevige regen- en onweersbuien met hagel en mogelijk ook zware windstoten.

Eerste zomerse dag

Nederland maakt volgens weeronline.nl vandaag de eerste officiële zomerse dag mee. Het kwik stijgt in het binnenland tot 27 of 28 graden. We spreken van een landelijke zomerse dag als de temperatuur in De Bilt boven de 25 graden uitkomt. Dat gebeurt naar verwachting tussen 13.00 en 14.00 uur. Gisteren steeg de temperatuur in veel Overijsselse plaatsen al tot boven de 25 graden.

Sinds met officiële metingen is begonnen, beleeft ons land één van de warmste jaren ooit, aldus weeronline.nl. Door de zachte winter en het vroege lenteweer ligt de gemiddelde etmaaltemperatuur op 8,5 graden. Alleen 1990 verliep tot nu toe warmer met 9,2 graden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.