nieuws

Ondernemers in Rijssen-Holten krijgen training tegen agressie en overvallen

Ondernemers in de gemeente Rijssen-Holten hebben woensdagavond een speciale voorlichtingsavond in het gemeentehuis in Rijssen bezocht. Op de bijeenkomst werd gepraat over de risico's op een overval, afpersing, winkeldiefstal of agressie in de winkel en hoe de risico's zijn te verkleinen.
De politie heeft op de avond een presentatie gegeven met haar ervaringen en tips voor ondernemers. Ook werden ondernemers alert gemaakt op afpersing. Winkeliers kregen ook workshops over winkeldiefstal, agressie en het voorkomen van een overval.

Workshops maakten indruk

Vooral die workshops maakten indruk op de ondernemers en hun personeel. Ze kregen uitgelegd hoe ze moeten reageren op een overval of winkeldiefstal en ook tips die handig zijn om onderling te gebruiken. Zo werd iedereen op het hart gedrukt in het vervolg een code te gebruiken als er sprake is van bijvoorbeeld winkeldiefstal. Door een code aan een collega door te geven weet normaal gesproken ieder personeelslid dat er iets niet in orde is en kan handelend opgetreden worden.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.