nieuws

Angst in Zwartsluis: brandstichter weer actief

De angst zit er flink in in Zwartsluis. Zaterdagnacht werd er weer brand gesticht, deze keer waren auto's het doelwit. Het afgelopen half jaar waren er vaker brandjes in het dorp, altijd op zaterdagavond, in het centrum.
De spiksplinternieuwe Audi van Sluziger Hans Winter ging zaterdagnacht in vlammen op. Ook bij een andere auto werd brand gesticht, maar daar werd het vuur op tijd ontdekt. De auto stond op een klein parkeerpleintje vlakbij de kerk tussen de huizen. Het was gelukkig windstil zaterdagnacht, anders had het vuur zo over kunnen slaan naar woonhuizen. Voor de inwoners van Zwartsluis is het wel duidelijk, dit zijn geen kwajongensstreken meer, het lijkt er sterk op dat er een brandstichter actief is.

Reeks branden

In december vorig jaar begon de reeks branden met een paar containerbrandjes. In maart dit jaar veroorzaakte brand in een container ook schade aan een woonhuis en een auto. De bewoners liepen daarbij ademhalingsproblemen op. De daders van deze branden zijn nooit gepakt. Daarna leek het even rustig, maar met de autobranden van afgelopen weekend is bij de inwoners de angst voor een pyromaan of brandstichter weer opgelaaid.
Ook slachtoffer Hans Winter ziet wel een patroon in de branden. Alle branden zijn gesticht in de nacht van zaterdag op zondag, en altijd midden in het centrum van Zwartsluis. Opvallend vaak zijn ook ondernemers slachtoffer van de brandstichter.

Groot politieonderzoek

De brandweer en de politie waren er snel bij zaterdagnacht. De politie heeft zaterdagnacht en ook de dagen erna met een groot team de branden onderzocht. De politie wil in het belang van het onderzoek op dit moment geen uitspraken doen over de brandstichtingen in Zwartsluis.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.