nieuws

Nog steeds kans op doorstart Peters Shipyard Kampen

Er is nog altijd kans op een doorstart van de failliete scheepswerf Peters in Kampen. Dat zegt curator Paul Manning.
De scheepswerf ging begin april failliet. De curator dacht in eerste instantie aan een snelle doorstart maar dat is een stuk ingewikkelder. Op de werf ligt een zeeschip dat nog maar voor de helft is gebouwd. Het schip heeft een verkoopwaarde van ruim 34 miljoen euro. De werf kan alleen een doorstart maken als de financiering voor de afbouw helemaal rond is.

Financiering schip is grootste struikelblok

Curator Paul Manning is al weken bezig om met overnamekandidaten de financiering rond te krijgen. Daarvoor is contact gezocht met chartermaatschappijen die met het schip willen gaan varen. Het is één van de weinige manieren om nog aan te kunnen tonen dat de afbouw van het schip zin heeft. Zonder koper willen banken de afbouw niet financieren.
Daar komt bij dat zonder koper ook geen beroep kan worden gedaan op een speciale garantieregeling van het ministerie van Economische zaken. Als er een koper voor het schip is wil de overheid voor tachtig procent garant staan. Dat maakt de kans op een succesvolle doorstart alleen maar groter. Door het faillissement van Peters Shipyard zitten honderd mensen nu werkloos thuis.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.