nieuws

Eis half jaar cel voor Duitser na inrijden op politiemannen in Hengelo

Eis half jaar cel voor Duitser na inrijden op politiemannen in Hengelo
Eis half jaar cel voor Duitser na inrijden op politiemannen in Hengelo
De officier van justitie in Almelo heeft een gevangenisstraf van een half jaar geëist tegen een man uit het Duitse Tonisvort. De man zou in september vorig jaar zijn ingereden op politiemensen die hem en zijn auto wilden controleren.
De agenten zagen de auto van de verdachte op een duister stuk van een parkeerplaats bij een Hengelose voetbalvereniging staan. Ze zagen ook dat er vanuit een andere auto een doos werd overgeladen in de auto van de Duitser.
Toen ze de Duitser om zijn papieren vroegen deed de man eerst alsof hij in zijn auto zocht maar gaf toen plots gas en ging ervandoor. Daarbij raakte hij een van de agenten gewond terwijl de andere nog net op tijd kon wegspringen. De auto werd anderhalf uur later in Borne gevonden en de Duitser werd aangehouden. Van de doos in de kofferbak was geen spoor.

Duitser dacht dat hij overvallen werd

De Duitser verklaarde voor de rechter dat hij in Nederland was om een auto te kopen. Toen de verkoper hem meenam naar een duistere parkeerplaats voelde hij zich niet helemaal veilig. Volgens de man herkende hij de politiemensen niet omdat ze in een burgerauto reden en niet in uniform waren. Hij vertelde de rechters dat hij dacht dat de mannen hem wilden overvallen en dat hij er daarom vandoor ging. Ook vertelde de man dat hij niet gezien had dat de mannen bij zijn auto stonden toen hij weg reed.

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat de man waarschijnlijk in Hengelo was om een partij hennep te kopen. Volgens de officier van justitie rammelt het verhaal van de Duitser aan alle kanten. De man zou bij elk verhoor iets anders verklaren en zelfs verklaringen van getuigen en een vriend van hem tegen spreken. Zijn advocaat beschuldigde de politiemensen ervan dat ze hun verhaal aangedikt hebben om zo goed te maken dat ze zijn cliënt lieten ontsnappen.

Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.