nieuws

Vakantiegeld, wat doen we ermee?

Eind mei is traditioneel de tijd dat we ons vakantiegeld op de rekening bijgeschreven krijgen. De helft van de Overijsselaars besteedt het ook daadwerkelijk aan de vakantie.Â
En dat is een stijging ten opzichte van vorig jaar. De reisbureaus wrijven zich in de handen en zetten de deur wagenwijd open. Deze periode is behoorlijk druk, bevestigt eigenaar Juan Vazquez van VakantieXperts in Borne. De meeste mensen gaan naar het middellandse zeegebied, verre reizen moet je toch wel wat vroeger boeken. 

Elektronica en schulden aflossen

Mensen die het geld niet voor de vakantie gebruiken, besteden dit veel aan TV's en andere elektronische apparaten. Maar het is wel slim om nog even een weekje te wachten, veel elektronicazaken gaan volgende week van start met hun op het WK voetbal gerichte campagnes.
Ook voor gerechtsdeurwaarder André Groothuis in Hengelo is dit een bijzondere periode. Mensen die in de schulden zitten, proberen deze maand nogal eens wat extra's af te lossen. Bij degenen die onder financieel toezicht staan wordt het vakantiegeld gewoon bij hun maandelijks inkomen opgeteld en betalen zij daarvan per maand een deel van hun schulden af.
Bekijk de video in HD op YouTube

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.