nieuws

Bouw duurzame woningen Hengelo start dit najaar

Energie neutrale woningen in Hengelo
Energie neutrale woningen in Hengelo
De bouw van dertien duurzame eengezinswoningen in de wijk Medaillon in Hengelo start dit najaar. De woningen moeten alle energie die ze in de toekomst gaan gebruiken zelf opwekken. Er komen bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak en de woningen krijgen driedubbel glas.
Het gaat om tien huurwoningen en drie koopwoningen. De energiebesparende en -opwekkende aanpassingen moeten de woonlasten gaan verlagen. De bouw van de huizen is onderdeel van afspraken tussen de Twentse woningcorporaties, die de komende jaren minimaal vijftig energie neutrale huizen willen bouwen. De huizen in de wijk Medaillon zijn een samenwerking tussen woningcorporatie Welbions en Dura Vermeer.
De woningen krijgen allemaal verschillende energetische pakketten. Naast de zonnepanelen en driedubbel glas, komt er hoogwaardige isolatie in de woningen en krijgen ze verschillende installatiesystemen met onder meer een warmtepomp. De woningen worden na de bouw gemonitord: het werkelijk energieverbruik wordt in de gaten gehouden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.