nieuws

Nog nooit hadden de bouwbedrijven in Overijssel zo weinig werk

Bouw bouwsector bouwbedrijven
Bouw bouwsector bouwbedrijven
Het gaat nog steeds niet goed met de bouwsector in Overijssel. In het eerste kwartaal van dit jaar sleepten de bouwers in de provincie gezamenlijk voor slechts 130 miljoen euro aan nieuwe orders binnen. Dat is het laagste bedrag ooit, blijkt uit nieuwe cijfers, die het CBS vandaag bekendmaakte.
Tot 2011 kreeg de bouw hier nog elk kwartaal meer dan 300 miljoen euro aan nieuwe opdrachten binnen. En tijdens het recordkwartaal in 2009 was het zelfs meer dan een half miljard euro.
Nu worden de bedragen uit die periodes nergens nog gehaald, maar op veel plekken zijn wel al prille tekenen van herstel te zien. Bijna overal is de orderportefeuille inmiddels al weer iets beter gevuld dan deze op het dieptepunt was. En bouwbedrijven, ook in Overijssel een bovengemiddeld belangrijke werkgever, gaan pas weer nieuwe mensen aannemen als ze zeker zijn van genoeg werk voor langere perioden, met andere woorden: als de orderportefeuille goed gevuld is.
Het zijn vooral veel minder nieuwbouwwoningen die er gebouwd worden in de provincie. Weliswaar werd er in de eerste drie maanden van dit jaar nog voor 102 miljoen euro aan nieuwe huizen 'besteld', dat was nog altijd veel minder dan de perioden ervoor.
Door: Jody Ummels

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.