‘Dorp met Passie’ bij TV Oost

Serie over de voorbereidingen op de passiespelen in 2011. Het Twentse plaatsje Hertme is wederom in de ban van de passiespelen, die voor de tweede keer sinds veertig jaar weer worden opgevoerd.

Waren de passiespelen vroeger vooral een zaak van de kerk; nu zijn het enthousiastelingen uit het dorp en wijde omgeving die het dramatische verhaal van het lijden en sterven van Jezus ten tonele willen brengen. Programmamaker Ina Brouwer volgde in 2011 al de dorpelingen bij de voorbereiding op het mega-evenement. Dit verslag is op zondag 25 mei, 1 en 8 juni te zien bij TV Oost.

Dorp met Passie
In de serie is te zien hoe de passiespelen steeds meer gaan leven in de kleine Twentse gemeenschap. Alle vijfhonderd inwoners werden erbij betrokken. In de eerste aflevering van ‘Dorp met Passie’ maken we kennis met Ria Blenke en Annie Oude Nijhuis. De dames zijn een half jaar bezig geweest om de tweehonderd kostuums te maken voor de spelers, zangers en figuranten. Ria’s echtgenoot Jan heeft vroeger meegespeeld maar heeft nu geen zin meer in een rol. Hij is wel trots op de prestaties van Ria en Annie. De deel van hun boerderij puilt uit van de kostuums. Bernadet Wieffer heeft een heel persoonlijke reden om zich in te zetten voor de passiespelen. Ook de Provincie Overijssel toont interesse: gedeputeerde Dick Buursink brengt een bezoek aan het openluchttheater.

‘Dorp met Passie’ is vanaf op zondag 25 mei, 1 en 8 juni te zien bij TV Oost om 16.20 en 17.20 uur.

De Passiespelen Hertme worden uitgevoerd op 29, 30 en 31 mei en 1 juni, (het weekend na Hemelvaartsdag) en 6, 7, 8 en 9 juni (Pinksterweekeinde). Meer informatie is te vinden op www.passiespelenhertme.nl.

Van 26 t/m 30 mei is Jos Brummelhuis de weekgast in het radioprogramma Afslag Oost. Hij is één van de acteurs die meedoet aan de passiespelen in Hertme. Jos geeft elke dag 2 vrijkaarten weg voor de Passiespelen in Hertme.

Meer over dit onderwerp:
Persberichten Meer Nieuwsbrief
Deel dit artikel: