Raad is unaniem en keurt plannen voor kindcentrum in Wijhe goed

De gemeenteraad van Olst-Wijhe heeft unaniem ingestemd met de komst van het kindcentrum op de SPOC-locatie in Wijhe. Daardoor komt er een einde aan het onderwijs in Boerhaar, die leerlingen zullen in Wijhe naar school moeten.

Om de samenwerking tussen kinderopvang, basisonderwijs en middelbaar onderwijs het beste tot zijn recht te laten komen, is het bouwen van het kindcentrum op het SPOC-terrein in Wijhe noodzakelijk. Dat stelden de bestuurders van zowel de scholen van De Mare als van MijnPlein al eerder.

Bij een eerdere bijeenkomst over het kindcentrum uitten ouders uit Boerhaar al hun zorgen, aangezien de school door de fusie en verplaatsing uit Boerhaar zal verdwijnen. "Dit plan haalt het hart weg uit het dorp," zei een van de ouders toen.

Zorgen

Met de plannen in Wijhe gaat een investering van 10,4 miljoen euro gepaard. Volgende maand zal er een besluit over dat bedrag worden genomen. De raad gaf aan het belangrijk te vinden dat dit budget niet overschreden gaat worden.

De raad maakt zich zorgen over de leefbaarheid van Boerhaar, waar straks de school zal verdwijnen. Ook over de consequenties die dit kan hebben voor buurthuis Pinokkio, want de raadsleden benadrukken het belangrijk te vinden dat er oog blijft voor veiligheid en kleinschaligheid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
SALLAND WIJHE
Deel dit artikel: