nieuws

Eigenzinnige politiechef uit Almelo raakt baan kwijt

Politiechef loopt niet in het gareel
Politiechef loopt niet in het gareel
De eigenzinnige werkwijze van een politieteam in Almelo heeft de baan gekost van de teamchef. Haar afdeling lapte volgens de politie te vaak de hiërarchie en het overleg aan z’n laars. Dat meldt de TC Tubantia vandaag.
De districtschef Twente van politie Oost-Nederland laat inmiddels weten dat de bewuste Almelose politievrouw niet wordt ontslagen, maar overgeplaatst naar een functie in een andere plaats.
Het team van de Almelose politievrouw haalde landelijk de publiciteit met het op de trein zetten van een hardleerse, Poolse winkeldief. De inspecteur die overlast vooral praktisch en snel wil oplossen, berichtte er over via Facebook. Deze maand beschreef de teamchef hoe zein Almelo simpel de ongemakken rond een hennepkwekerij aanpakken: door een controle aan te kondigen. De kwekerij is de volgende dag weg.
De originele werkwijze en het daarover naar buiten treden, heeft de politiechef haar baan gekost. In een reactie stelt de leiding dat de werkwijze zowel intern als extern schade heeft veroorzaakt. Te vaak is de officier van justitie gepasseerd.
Politiebond ACP merkt op dat van de politie wordt gevraagd creatief en oplossingsgericht te zijn, terwijl bij het optuigen van de landelijke politie regionale werkwijzen juist geharmoniseerd en gestandaardiseerd worden. De politiebond vindt het vijf stappen te ver dat in dat krachtenspel een teamchef sneuvelt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.