nieuws

Nieuwleusen krijgt Rabobank-servicepunt na actie burgers

Rabobank opent servicepunt
Rabobank opent servicepunt
De Rabobank in Nieuwleusen gaat een servicepunt openen in het dorp en de sealbagautomaat waar ondernemers en verenigingen hun contant geld inleveren blijft bestaan. Dat is actievoerder Ton de Vries toegezegd door de bankdirecteur bij het overhandigen van 1500 handtekeningen.
Toen oud-wethouder De Vries hoorde dat de Rabobank uit Nieuwleusen vertrekt in december van dit jaar begon hij een actie. De Vries hoorde in zijn omgeving veel kritiek op de geplande sluiting van het bankkantoor. Door actie te voeren op de markt en bij de plaatselijke supermarkten wist De Vries 1500 handtekeningen op te halen tegen de sluiting.
Bankdirecteur Van Dijk stond open voor een gesprek, maar gaf ook aan dat het niet rendabel is om het filiaal in Nieuwleusen open te houden. Mensen doen steeds meer bankzaken via internet. De Vries is ook actief voor de ouderenbond en de buurtbus en hoorde veel ouderen hun zorgen uiten over het besluit van de bank. Het is nog niet bekend waar het servicepunt van de Rabobank komt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.