nieuws

Werkstraf voor vrouw uit Weerselo na dodelijke aanrijding in Saasveld

Dodelijk ongeluk op de Zoekerdijk in Saasveld, juli 2012
Dodelijk ongeluk op de Zoekerdijk in Saasveld, juli 2012
De rechtbank in Almelo heeft een vrouw uit Weerselo veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur wegens het veroorzaken van een dodelijk ongeluk op de Zoekerdijk in Saasveld.
Bij dat ongeluk kwam een motorrijder om het leven toen hij frontaal op de bestelbus van de vrouw botste. Een andere motorrijder raakte zwaargewond.
De rechtbank vindt dat de 22-jarige vrouw een ernstige verkeersfout maakte door vlak voor een bocht twee fietsers in te halen. Daardoor kwam ze op de linker weghelft terecht en konden de mannen op de motoren haar niet meer ontwijken. De mannen reden niet te hard, zoals de advocaten van de vrouw tijdens de behandeling van de rechtszaak suggereerden.

Clubfeest in Saasveld

De omgekomen motorrijder was de voorzitter van de plaatselijke motorclub. Die dag was er een clubfeest in Saasveld. Naar dat feest was ook de vrouw onderweg. Zij bracht haar ouders er naartoe. Ook de overige weggebruikers die op het moment van het ongeluk op de Zoekerdijk reden, waren op weg naar het feest. Het ongeval had veel impact op de gemeenschap.
De behandeling van de rechtszaak duurde lang. Tijdens de laatste zitting toonde een van de rechters per ongeluk op tv-schermen een schokkende foto van het ongeluk toen hij op zoek was naar een andere. Dat veroorzaakte veel emoties bij de nabestaanden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.