Ter Avest en Ould-Chikh verspelen Europese titel met Oranje onder 17

Oranje onder 17 verliest EK finale
FC Twente-spelers Hidde ter Avest en Bilal Ould-Chikh hebben met Oranje onder 17 de finale op het EK op Malta verloren van Engeland. Na strafschoppen waren de Britten te sterk.
Engeland kwam na 25 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Solanke. Beide teams wisten in de eerste helft maar weinig kansen te creëren. Een kopbal van Ter Avest ging over, maar op slag van rust kwam Oranje langszij door Jari Schuurman.
De Britten kwamen na rust scherper de kleedkamer uit, Oranje kreeg dan ook de nodige kansen te verwerken. Toch bleef het 1-1 en moesten schafschoppen de finale beslissen . Dani van der Moot, ingevallen voor Ould-Chikh, miste de eerste penalty namens Nederland. Ook Calvin Verdonk faalde vanaf elf meter. Engeland wist alle strafschoppen wel te benutten.