nieuws

Strukton ongerust om dreigement Saudi-Arabië

Strukton niet blij met actie Wilders
Strukton niet blij met actie Wilders
Bij bouwbedrijf Strukton, van ondernemer Gerard Sanderink uit Wierden, zijn ze niet blij met de actie van Geert Wilders. De PVV-leider verspreidde in december stickers met een Saoedische vlag met daarop de tekst: "De islam is een leugen. Mohammed is een boef. De koran is gif."
Saoedi-Arabië neemt nu sancties tegen ons land, melden Arabische media. Strukton heeft vorig jaar nog een grote opdracht gekregen in Saoedi-Arabië, om mee te bouwen aan het volledig geautomatiseerde en onbemande metrosysteem door de stad Riyadh. De opdracht levert het bedrijf bijna 1 miljard euro op en is daarmee de grootste opdracht ooit voor het bedrijf.

"Niet achter standpunten van Geert Wilders"

Woordvoerder Annemarie Hoogendoorn van Strukton over de actie van Wilders: "We vinden het erg vervelend. We geven wel duidelijk aan dat we als bedrijf niet achter de standpunten van Geert Wilders staan en dat we het geloof respecteren in de landen waar we werken."
Minister Kamp zei gisteravond in Nieuwsuur dat "ondernemingen soms al maandenlang bezig zijn met contracten en merken volgens hem dat er 'hick ups' zijn en dat afspraken niet doorgaan". Als contracten niet doorgaan, kan dat volgens Kamp voor duizenden banen gevolgen hebben.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.