nieuws

Studenten van hogescholen in Overijssel tevreden over onderwijs

Saxion Hogeschool in Enschede
Saxion Hogeschool in Enschede
Het merendeel van de studenten van hogescholen Saxion in Deventer en Enschede en Windesheim in Zwolle is tevreden over het onderwijs op de hogescholen. Dat blijkt uit de Nationale Studenten Enquête die vandaag is gepubliceerd.
Bijna drie op de vier studenten op Windesheim, 73 procent, zijn tevreden over hun studie Vorig jaar was dat nog 71 procent. Ook studenten van Saxion zijn meer tevreden dan vorig jaar. 70,7 Procent van de studenten is tevreden. Vorig jaar was dat nog 68 procent.

"Geweldig dat onze studenten dit zo waarderen"

Albert Cornelissen, voorzitter van de College van Bestuur Windesheim is erg blij met de uitkomsten van het onderzoek. "We hebben in het afgelopen jaar samen opnieuw hard gewerkt aan de onderwijskwaliteit. Het is geweldig dat onze studenten dit zo waarderen."
Saxion Hogeschool heeft wel oog voor de verbeterpunten. Op onderdelen kunnen scores beter vindt het College van Bestuur van de hogeschool. "De roosters, informatie vanuit de opleiding en de studielast blijven punten van aandacht", stelt bestuursvoorzitter Wim Boomkamp. Op die onderdelen scoorde Saxion onder een 7. "Saxion zal haar best blijven doen om in de toekomst hierop ook een 7 te scoren."

Belangrijk handvat

De Nationale Studenten Enquête is een jaarlijks onderzoek waarin alle hbo en wo-studenten naar hun mening worden gevraagd over onder anderen studie-inhoud, werkvormen en docenten. De resultaten bieden voor de onderwijsinstellingen een belangrijk handvat voor het verbeteren van de onderwijskwaliteit.De enquête is de basis voor rankings in het onderwijs, die gepubliceerd worden door Elsevier en de Keuzegids.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.