Passiespelen Hertme

De passiespelen hebben het Twentse plaatsje Hertme weer helemaal in de ban. Was het vroeger vooral een zaak van de kerk, nu zijn het de 500 enthousiaste inwoners van het dorp die het dramatische verhaal van het lijden en sterven van Jezus ten tonele brengen. Vanavond aan tafel bij En Dan Nog Even Dit, regisseur Karel Kunne en hoofdrolspeler Rick Barkel, die de rol van Jezus vertolkt,

Passiespelen Hertme

Van het historische schouwspel worden in de maanden mei en juni acht voorstellingen opgevoerd. De eerste voorstelling is op donderdag 29 mei. De Passiespelen Hertme vinden plaats in het openluchttheater in Hertme.

Passiespelen Hertme & RTV Oost

Programmamaker Ina Brouwer van RTV Oost volgde in 2011 de dorpelingen bij de voorbereiding op het mega-evenement. Haar programma 'Dorp met Passie' is op zondag 25 mei, 1 en 8 juni te zien bij TV Oost.

Van 26 t/m 30 mei is Jos Brummelhuis de weekgast in het radioprogramma Afslag Oost. Hij is één van de acteurs die meedoet aan de passiespelen in Hertme. Jos geeft elke dag 2 vrijkaarten weg voor het openluchtschouwspel.

Bekijk de video in HD op YouTube

Meer over dit onderwerp:
Informatief
Deel dit artikel:

Reageren