nieuws

Eis: 120 uur werkstraf voor ernstig ongeval op A50 bij Kampen

Werkstraf voor ernstig ongeluk op de A50
Werkstraf voor ernstig ongeluk op de A50
Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een half jaar geëist tegen een chauffeur van een bestelbus uit IJsselmuiden. De man veroorzaakte in juni vorig jaar een ongeluk op de A50 bij Kampen. Hij reed met zijn combinatie in op een file voor de Eilandbrug. Twee automobilisten raakten gewond.
De man zei dat hij de file voor de openstaande brug niet had gezien, omdat hij even keek naar een plek waar een week eerder een bedrijfsbrand was geweest. Toen hij de file zag, was het te laat. Hij raakte een auto en botste daarna tegen een tegemoetkomende auto. Die kwam door de klap op de kant in een sloot terecht. Beide automobilisten liepen hoofdwonden op.

Geen onvoorwaardelijke rijontzegging

Volgens de officier van justitie heeft de man een grove verkeersfout gemaakt door met zijn zwaar beladen bestelbus met aanhanger niet goed op te letten. Hij had beter moeten weten, aldus de officier van justitie, en moeten beseffen dat onoplettendheid gevaar opleverde.
De officier van justitie eiste geen onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid, dat zou namelijk het faillissement van het transportbedrijf van de man betekenen. Ter compensatie eiste de officier een hogere werkstraf. Geen 90, maar 120 uur.

Man had geen advocaat bij zich

De chauffeur vond de eis fors. Hij had op de zitting geen advocaat bij zich. Vanwege werkzaamheden in het buitenland had hij pas laat gezien dat hij zich vandaag moest verantwoorden voor de rechtbank. Een aanbod om alsnog een advocaat in de arm te nemen, sloeg hij af. De uitspraak is 5 juni.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.