nieuws

Honderden mensen in Deventer vanaf maandag 40 dagen zonder alcohol

40 dagen zonder alcohol
40 dagen zonder alcohol
Veertig dagen zonder alcohol. Dat gaan 400 Deventenaren proberen. Vanaf maandag beginnen ze. Zouden ze ook hebben bedacht dat ze een groot deel van het WK in Brazilië droog moeten staan?
Het project is een initiatief van Tactus, dat mensen zelf wil laten ervaren wat de positieve effecten zijn van van een periode lang geen alcohol drinken. Tactus stelt dat het zowel lichamelijk als geestelijk bijna direct verbetering oplevert. Mensen die geen alcohol drinken voelen zich fitter en hebben meer energie. 
Mensen die meedoen staan er overigens niet alleen voor. Via Facebook, Twitter en Whatsapp kunnen er tips en adviezen worden uitgewisseld en er is ondersteuning van het 40dagen-team. 

Alcholvrij WK

De actie start maandag en duurt tot en met vrijdag 4 juli. Voor de deelnemers betekent dat in ieder geval de wedstrijden van Nederland, waar het bier in de kroegen toch vaak rijkelijk vloeit, alcoholvrij kijken. Mocht Nederland onverwacht ver komen tijdens het WK, tijdens de tweede kwartfinales op 5 juli, kan er weer geklonken worden op de prestaties van oranje. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.