nieuws

Zelfvoorzienend wooncomplex voor senioren in Zwolle

De vereniging Krasse Knarren Zwolle heeft vergevorderde plannen om een geheel zelfvoorzienend woon-zorg complex te bouwen in de wijk Aalanden. Ruim honderddertig belangstellenden lieten zich daarover vrijdagmiddag bijpraten in wijkcentrum de Bolder.
Het gaat om een complex met vijfenvijftig tot zestig woningen waarbij de bewoners heel veel dingen zelf regelen op het gebied van zorg. Zo zijn ze elkaars mantelzorger en wordt professionele zorg collectief ingekocht. Volgens Krasse Knarren zijn de bewoners op die manier gegarandeerd van goede zorg en is het ook nog eens goedkoper dan de reguliere zorg.

Knasse Knarrenhof

Het complex krijgt de naam Knasse Knarrenhof. De initiatiefnemers willen het gaan bouwen op de plek waar een overdekt zwembad was. De grond staat al een paar jaar braak. Het gaat om laagbouw en krijgt de vorm van een hofje.

Grond aankopen

De grond waar de stichting wil bouwen is van de gemeente. Er is anderhalf jaar geleden een plan ingediend om de grond te kopen. Vanuit de politiek zijn de reacties positief. Maar de stichting heeft nog steeds geen goedkeuring gekregen. De hoop is daarom gevestigd op het nieuwe stadsbestuur dat dinsdag wordt geïnstalleerd.

Eigen initiatief

Het plan voor de Knarrenhof is ontstaan na alle berichtgeving over bezuinigingen in de zorg. Ouderen willen ervan uit kunnen gaan dat ze altijd op goede zorg kunnen rekenen. Als de overheid daartoe onvoldoende in staat is, willen ze dat zelf gaan regelen.

Tot de dood

Veel ouderen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Daarom worden de woningen volgens het plan zo ingericht dat de bewoners daar tot hun dood kunnen blijven wonen. Volgens de stichting is dit één van de grootse wensen van bewoners.
Bekijk de video in HD op YouTube
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.