nieuws

Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep
De politie vraagt uw hulp bij het oplossen van diverse misdaden in Zwolle, Deventer, Ommen, Almelo, Hengelo en Oldenzaal. Wie herkent de daders op de verschillende bewakingsbeelden, wie herkent de in Twente gevonden sieraden of was getuige van de gewapende overval in Oldenzaal?

Zwolle, duo steelt bij café en bibliotheek

Op 1 maart jongstleden vernielden twee mannen een gokkast en namen de inhoud mee bij een café/slijterij aan de Brink. Hetzelfde duo slaat enige tijd later toe bij de bibliotheek in de Diezerstraat. Ook daar wordt geld gestolen. Op beide locaties zijn de mannen vastgelegd door bewakingscamera’s. De beelden van de mannen worden getoond in de uitzending.

Deventer, diefstal parfums t.w.v. €475,-

Op zondag 06/04 wordt bij het Kruidvat op de Brink voor € 475,- euro aan parfums gestolen. De verdachte draagt een opvallend trainingspak en staat zeer duidelijk op beeld. Deze beelden worden in de uitzending getoond.

Deventer, diefstal kleding uit winkel

Bij een modezaak in het centrum van Deventer zijn op 5 april kleding twv €900,- euro weggenomen door vijf mensen (twee mannen en drie vrouwen) van middelbare leeftijd. De beelden van de diefstal waarop de verdachten goed herkenbaar te zien zijn, worden uitgezonden.

Ommen, straatroof door viertal

Op donderdag 1 mei rond 02.00 uur werden vier jongemannen onder bedreiging van een mes beroofd van hun geld, fietsen en mobiele telefoons. Ook moest een van de vier slachtoffers onder bedreiging van een mes pinnen bij een pinautomaat op de Markt. De door de daders meegenomen fietsen zijn later aangetroffen in de omgeving van de dierenweide bij huize Het Laar, tussen de Zwolseweg en de Reggemarsdijk. De vier verdachten zijn in een horecagelegenheid in het centrum van Ommen gefilmd door bewakingscamera’s. Deze komen in de uitzending aan bod.

Twente, sieraden aangetroffen

Bij een opkoper zijn specifieke sieraden aangetroffen. We zoeken de rechtmatige eigenaar omdat de sieraden vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Almelo, dieven actief bij twee filialen Kruidvat
Zowel bij de winkel van het Kruidvat aan de Gors als aan het Eskerplein in Almelo lukt het twee mannen op 8 mei een grote hoeveelheid make-up te stelen. De mannen staan op de bewakingsbeelden. Wie kent ze?

Hengelo, beroving tas uit rollator van 89-jarige vrouw

Een 89-jarige vrouw verstopt haar tas goed in de tas van haar rollator en toch lukt het twee onbekende dames op zaterdag 10 mei, bij de Albert Heijn in Hengelo om de tas te stelen. In de tas zitten onder andere de huissleutels van de vrouw. Bij thuiskomst bleek dat onbekenden haar woning waren binnengekomen en haar sieraden hadden weggenomen. De vrouwen die de tas stelen, staan op de bewakingsbeelden. Wie (her)kent ze? De bejaarde vrouw vertelt zelf wat haar is overkomen en dat ze nu niet meer de alleen stad in durft.

Oldenzaal, gewapende overval in woning

Drie gewapende mannen drongen op maandag 24 maart een woning binnen aan de Hinmanweg in Oldenzaal. Daar bedreigden ze de man en vrouw met een vuurwapen en eisten geld. De bewoner, een brandhouthandelaar, vertelt in de uitzending wat hem is overkomen. De politie is op zoek naar getuigen.
Onder de Loep wordt uitgezonden op donderdag om 17.05, 18.05 en 19.05 uur. De uitzending wordt herhaald op vrijdag en zondag. Kijk voor alle uitzendtijden in de TV gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.